Vepřová kýta se „svíčkovou omáčkou“

 Jasně že vím, že svíčková je maso a ne ta omáčka, ale „to maso“ za 600,-/kilo fakt nekoupím a nekoupím… tak to dělám takhle.

  • vepřová kýta
  • sádlo
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián
  • trocha mouky na zahuštění
  • citron, cukr
  • kysaná smetana

        Na sádle opeču plátky masa, potom vytáhnu, opeču cibuli a zeleninu, maso vrátím, přidám koření a sůl, podliju a dusím do měkka. Znovu vylovím maso, propasíruju omáčku, zahustím troškou mouky, přidám smetanu a případně dochutím cukrem a citronem. K tomu domácí knedlíky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *