Sušená rajčata – nakládaná

Sušená rajčata miluju, ale v obchodě je to hříšně drahý, tak si vyrábím domácí

rajčata
cukr
sůl
Na naložení:
olivový olej
feferonka
česnek
tymián, bazalka, rozmarýn, oregano, bobkový list…
 
    Rajčata rozkrojím na čtvrtky (větší na osminky), vydloubnu semínka (přidám je třeba k leču). Rajčata naskládám na plechy s pečícím papírem, lehce posolím, pocukruju a suším v pootevřené troubě s puštěným ventilátorem na 50°C cca 12 hodin. (Klidně na etapy, chvíli jeden den, dosuším druhý…)
    Usušená rajčata dám do skleniček, proložím plátky česneku, feferonkou, bylinkami… fantazii se meze nekladou, udělala jsem několik skleniček každou s jinou bylinkou… a zaliju horkým olivovým olejem tak aby bylo vše potopeno. Nechám minimálně týden rozležet.

 

Sušená rajčata

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *