Tažený štrůdl

Furt jablka…

Těsto:
300 g hladké mouky
1 vejce
125 ml vlažné vody
1 lžička octa
špetka soli
lžíce sádla

Náplň:
strouhaná jablka
rozinky namočené v rumu
vlašské ořechy
cukr
mletá skořice, citronová kůra
strouhanka
máslo na potření

Opět mi těžkou práci s mícháním těsta urobí robot, těstem pak několikrát bouchnu o vál a nechám cca 20 min pod nahřátým kastrolem odpočinout.
Potom polovinu těsta na utěrce vytáhnu do úplného tenounka a průhledna, odkrojím okraje. Potřu máslem, posypu strouhankou, dám tenkou vrstvu jablek, pocukruju, posypu skořicí a citronovou kůrou, pohážu rozinky a sekané ořechy a pomocí utěrky zaroluju, při rolování potírám každou vrstvu máslem a přesunu na plech s pečícím papírem. Totéž s druhou půlkou těsta.
Na 180°C peču cca 1/2 hodiny. Během pečení ještě několikrát potřu máslem a totéž po vytažení z trouby, po vychladnutí pocukruju a krájím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *