Valašská kyselica

Už včera jsem si uvařila polívku, dnes jedeme na výlet, takže oběd bude někde venku a po návratu pěkně uleželá kyselica s chlebem k večeři. Jo a v neděli zbytek k obědu jako polívka + uklohním něco dalšího. 🙂

  I na Valašsku se prý přou, co všechno patří do té „pravé“.

Já ji dělám takto:

 

  • kyselé zelí
  • brambory
  • klobása
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list, libeček
  • sušené houby
  • sádlo
  • mouka
  • cibule
  • kysaná smetana
  • ocet, cukr

    Do velkého hrnce dám vařit zelí i s lákem, předem namočené houby, pokrájenou klobásu a koření. Zvlášť si uvařím na kostky brambory (společně se zelím by nezměkly). Potom vše smíchám, zahustím cibulovou zásmažkou,  nechám chvíli provařit a zjemním smetanou…

    A teď valašky hore a do mě… Hanák se Valachům plete do kuchyně! :))

 

kysalica a

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *