Guláš

Stále peču na oslavu, tak si uvařím na 2 dny hrnec guláše, jednou bude s knedlíkem, jednou s chlebem (ať máme pestrou stravu) a basta!

kilo hovězí kližky
cibule (čím víc tím líp)
sádlo
pepř, sůl, sladká paprika, pálivá paprika, mletý kmín, česnek, majoránka
mouka nebo strouhaný tvrdý chleba na zahuštění.
 
    Osmažím cibulku na sádle, přidám maso, trochu ho opeču, posolím, popepřím, podleju a dusím do měkka. Až je hotové, sundám pokličku, nechám téměř vyvařit vodu, dám papriku, zapráším chlebem nebo moukou, rozředím na požadovanou hustotu. Nechám ještě cca 20 min provařit, dochutím zbytkem koření a hotovo.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *